Biografie

Het creëren van een beeld en dit aan het doek toevertrouwen heb ik van kinds af aan als een belangrijke uitlaatklep ervaren. Ik kan er mijn innerlijke wereld in weerspiegelen en een verhaal vertellen. Deze ervaring van vrijheid en authenticiteit via een creatief proces heb ik steeds met anderen willen delen, zowel door het uiteindelijke beeld aan iemand te schenken als door anderen te laten delen in de ervaring van een creatief proces.

In 2007 ben ik afgestudeerd als ‘creatief therapeute beeldend’ aan Hogeschool Zuyd in Nederland. Momenteel volg ik een hogere opleiding creatieve therapie bij Creazin (Brugge),  waarbij intuïtief wordt gewerkt vanuit vorm en kleur.

Sinds 2008 volg ik de opleiding schilderkunst aan het SLAC (kunstacademie Leuven). In deze periode heb ik deelgenomen aan enkele tentoonstellingen en bijgedragen tot het M-atelier (kunstproject verbonden aan het M-museum, Leuven).

Ik ben reeds enkele jaren werkzaam als ‘creatherapeute’ en begeleidster bij Open Therapeuticum Leuven, een centrum voor jongeren en volwassenen met een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) of ASS (Autisme spectrum stoornis) en HSP (Hoog Sensitieve Personen).

Verder heb ik na mijn afstuderen een jaar gewerkt met weeskinderen in Honduras als beeldend creatief therapeute en opvoedster. Aansluitend was ik drie jaar actief in het UZ Leuven (Gasthuisberg) op de kinderafdeling als pedagogisch medewerkster ‘spelbegeleiding’.

Het creatief werken met kinderen, jongeren en volwassenen doe ik met overgave en enthousiasme, vanuit het geloof en het vertrouwen dat deze manier van werken meer diepgang en kennis kan geven in het leven en de moeilijkheden die wij onderweg tegenkomen.

logo website headliner